Казахи дорікнули Україні в неготовності до інвестицій

Поділитися:

Іноземні інвестори не готові вкладати гроші в Україну, попри економічний потенціал країни. Таку думку висловив казахський інвестор, Маргулан Сейсембаєв.

Відомо, що головною проблемою для інвестування в Україну, є недієздатність української влади захистити інтереси іноземного бізнесу. Так, за словами казахського інвестора, з одного боку відбувається незаконний переділ сфер впливу в залежності від того, хто з бізнесменів має кращі домовленості з владою, з іншого – цілих три відомства можуть безкарно чинити тиск на будь-який бізнес.

Крім цього, інвесторів турбує відсутність авторитету і впливу центральної влади на місцях. Сейсембаєв впевнений, що не інвестував би в Україну навіть під особисті гарантії президента.

Свої побоювання інвестор пояснив тим, що президент не може нічого гарантувати на місцях, де всі питання вирішуються з місцевим самоврядуванням. А воно часто знаходиться в стані конфлікту з центральною владою.

Розв’язанням цих проблем інвестор називає реформу судової влади в Україні, яка повинна орієнтуватися на вигоди для бізнесу, а не місцевих політиків і олігархів.

Нагадаємо, що за статистикою міжнародних аналітиків, перше місце за обсягом інвестицій в сектор комерційної нерухомості в 1 півріччі 2020 року обійняв Токіо в Японії, де обсяг угод по прямого інвестування в комерційну нерухомість розміром понад $ 5 млн склав $ 15 млрд.

Раніше повідомлялося, що «Великий приватизацією» зацікавилися інвестори з майже що 30 країн світу. Про це повідомляє Голова ФДМУ в рамках конференції «Приватизаційний процес в Україні: юридичне та економічне обґрунтування для придбання державних компаній».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу