Кабмін затвердив схему розрахунків облгазів перед Оператором ГТС

Поділитися:

Кабмін затвердив створення спеціальних рахунків для погашення боргів облгазів перед Оператором ГТС. Постанову, яку розробила Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики та комунальних послуг, ухвалили на засіданні уряду, інформує телеканал «Перший Діловий».

Тож тепер кошти від споживачів за розподіл газу зараховуватимуться виключно на рахунки зі спеціальним режимом використання, а потім їх спрямовуватимуть – оператору ГТС. Таким чином уряд хоче врегулювати заборгованість облгазів перед Оператором ГТС за послуги транспортування газу. І забезпечити його коштами для стабільної і беззбиткової роботи.

Як відомо, на початок жовтня облгази наростили борг перед Оператором ГТС до майже 11 млрд грн, найбільше боргів має група РГК Дмитра Фірташа – 7 мільярдів 700 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у Росії заговорили про те, що нинішня ситуація з нестачею газу в підземних сховищах Європи може повторюватися і в майбутньому. На сьогодні в ПСГ не вистачає близько 25 млрд кубометрів, і це напередодні зими.

Також ми писали про те, що українського газу не вистачає для потреб населення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу