Кабмін назвав приватизацію ТЕЦ пріоритетним напрямком

Поділитися:

Передача українських ТЕЦ (теплоелектроцентралей), якими зараз розпоряджається Фонд державного майна, — у пріоритеті в уряду. Про це в четвер, 24 грудня, заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час офіційного відкриття високовольтної лінії «Запорізька АЕС-Каховська».

У своїй заяві Денис Шмигаль згадав, що українські теплоелектроцентралі, що знаходяться у власності держави, готова взяти під своє управління Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України». Однак, за словами прем’єра, віддавати ці об’єкти саме «Нафтогазу» не варто. Денис Шмигаль запропонував привести через велику приватизацію до управління поки що державними ТЕЦ ефективного власника.

При цьому він зазначив, що державні ТЕЦ — елемент великої приватизації, пріоритет номер один в цьому напрямку.

Нагадаємо, у 2020 році передача державних підприємств в руки приватних інвесторів принесла нашій країні дохід у державний бюджет у 2,5 млрд гривень. Про це повідомили у Фонді держмайна України.

Також раніше ми написали про те, що велика приватизація на старті: йдеться про п’ять теплоелектроцентралей, три обленерго, Одеський припортовий завод, «Президент-готель», завод «Більшовик» і Об’єднану гірничо-хімічну компанію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу