Кабмін контролює скупку землі

Поділитися:

У Кабміні розробили механізм, який дозволив удосконалити контроль і тримати руку на пульсі концентрації земель сільгосппризначення у власності в однієї особи. Така постанова була прийнята на засіданні, яке в уряді провели 12 листопада.

В порядок дій були внесені зміни, при цьому вони носять інформаційний порядок. Зміни торкнулися і Геокадастру, зокрема, організація зможе подавати позови про конфіскацію ділянок землі в тих випадках, коли в наявності перевищення встановленого і дозволеної кількості гектарів на одного власника.

У пояснювальній записці до постанови йдеться про те, що такі зміни зроблять контроль за ситуацією повнішим і своєчасним. Також важливо і те, що заходи, що сприяють попередженню різного роду зловживань тепер можна буде застосовувати дуже швидко.

Раніше повідомлялося про те, що більше тисячі приватних підприємств користуються державними землями. У Державному земельному кадастрі вже готові до передачі громадам 2 млн гектарів української землі. Після цього на балансі, за уточненими підрахунками, залишиться близько 750 тисяч гектарів. Такі дані наводить голова Держгеокадастра Роман Лещенко.

Також ми писали про те, що українська земля — ​​одна з найдешевших в Європі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу