Український уряд виступає за осучаснення законодавства в частині покращення якості харчових продуктів та запровадження європейських норм у цій сфері.
Як заявив прем’єр Денис Шмигаль, здоров’я нації – пріоритет для влади. Відтак, якщо, наприклад, трансжири чи будь-які інші шкідливі речовини виходять за межі стандартів – вони мають бути заборонені в Україні.
У квітні 2019 року у ЄС посилили вимоги щодо безпеки продуктів харчування, які, зокрема, передбачають максимальну межу трансжирів у продукті – 2 грами на 100 грам загального вмісту жиру. Нові норми набудуть чинності у квітні 2021 року.
Раніше ми повідомляли, що змова рітейлу в Україні збільшує вартість продуктів.
Також ми писали, що Держстат оприлюднив продукти-лідери зі здорожчання минулого року. Найбільше додали у ціні: цукор, масло та яйця.