Кабмін хоче створити креативну економіку

Поділитися:

Український уряд планує створити в територіальних громадах країни креативну економіку. Це передбачено відповідною постановою, що набула чинності 19 березня. Розробка проекту належить Міністерству розвитку громад та територій України.

Поява такого документа була передбачена «Державною стратегією регіонального розвитку на 2021-27 рр». Його розробили для підвищення конкурентоспроможності українських регіонів.

Постанова передбачає появу в Україні Центрів розвитку креативної економіки, які стануть “магнітами” для інвесторів та розробників стартапів, пояснюють її ініціатори.

Очікується, що центри складатимуться з IT-шкіл, лабораторій стартапів, невеликих виробничих і коворкінгових майданчиків. Центри, окрім комп’ютерних знань, даватимуть знання за іншими напрямками сфери Діджитал.

На створення центрів планують виділити 110 млн гривень держкоштів. Їх спрямують на проекти будівництва чи реконструкції будівель, де розміщуватимуться центри, а також на обладнання для їх функціонування.

Пропозиції щодо розміщення таких центрів формуватимуть місцеві адміністрації. Остаточне рішення – за Міністерством розвитку громад та територій.

Нагадаємо, Міністерство фінансів спрямує на підтримку місцевих бюджетів 142 млрд 400 млн грн.

Також ми писали, що влада у програмі з часткового безробіття планує зосередити увагу на тих видах економічної діяльності, котрі найбільше постраждали від карантинних обмежень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу