JP Morgan зробила свій прогноз щодо отримання траншу МВФ

Поділитися:

В інвестиційному банку JP Morgan зберігають нейтралітет щодо українських активів через невизначеність у питанні подальшої співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Як йдеться у звіті інвестбанку, аналітики сподіваються, що staff-level agreement можуть укласти за результатами роботи місії фонду у січні, проте вважають малоймовірними очікування української влади щодо отримання траншу у січні-березні. Водночас, вважають, що МВФ може відновити фінансування у другому кварталі року, після того, як будуть зняті обмеження на тарифи природного газу.

В інвестбанку припускають, що МВФ надасть Україні транш в 1,4 млрд доларів у другому кварталі, або двічі по 700 млн дол у наступні два квартали, або ж буде підписана нова угода.

Аналітики зауважують, що Україна з-поміж інших держав постраждала найбільше від коронакризи. Причинами називають уповільнення реформ та відсутність підтримки з боку Міжнародного валютного фонду.

Нагадаємо, місія Європейського департаменту МВФ продовжила свою роботу з питань перегляду програми для України у форматі stand-by. Місія стартувала вкінці минулого року, але до 11 січня була взята перерва на свята.

Також раніше повідомлялося, що МВФ поліпшив прогноз зростання світової економіки у 2021-му на рівні 5,5%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу