Іпотечна програма не вплинула на ринок нерухомості в Україні

Поділитися:

Вітчизняні експерти кажуть, що нова іпотечна програма з боку держави жодним чином не вплинула на ринок нерухомості в Україні. Про це повідомляє генеральний директор Асоціації з управління фінансами та інвестиціями (FIMA).

Вона вказала, що відомство провело відповідне опитування і близько 53,8% респондентів заявили, що не бачать ніяких змін на ринку нерухомості, пов’язаних з іпотекою.

При цьому 38,5% все ж сподіваються, що надалі ситуація може змінитися. Ще приблизно 7,7% говорять про позитивні тенденції ринку.

Повідомляється, що та частина респондентів, що не бачить ніяких змін, каже, що позичальників не зовсім влаштували ті умови, що пропонує держава в рамках своєї програми. Тому іпотечна програма в Україні фактично не працює.

Нагадаємо, що від початку функціонування програми «Доступна іпотека 7%» було підписано 526 договорів, загальний обсяг яких склав майже 450 млн грн. Такі дані наводить прем’єр-міністр країни.

Також Шмигаль зазначає, що програма постійно оновлюється. Зокрема, незабаром інструменти будуть розширені, а це дасть ще більше можливостей українцям отримати заповітне власне житло.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу