Іноземці активно цікавляться українським продовольством

Поділитися:

У світі зростає попит на українську продовольчу продукцію. Але разом з тим посилилися й вимоги іноземців до безпеки наших харчових продуктів. Про це написав у соцмережі заступник міністра економіки – торговий представник України Тарас Качка.

Качка вважає, що дії Росії та Аргентини, спрямовані на створення кращих умов для своїх тваринників, можуть створити додатковий тиск не тільки на ціну, а й на кількісний попит на українську продукцію. Але в уряді України сподіваються зберегти баланс на внутрішньому ринку й утриматися від втручання в нього.

«Уже зараз кількість запитів про співпрацю щодо продовольчої безпеки від іноземних партнерів значно зросла», – констатує заступник міністра економіки. За його словами, до нового року було розуміння, що постачання з Австралії і Аргентини мають збалансувати попит на українське зерно. І ми зможемо, як і минулого маркетингового року, дотриматися узгоджених балансів і не втручатися в ринок. Цього року ситуація є навіть складнішою. Але, наголосив Качка, він впевнений, що уряд і ринок впораються.

Нагадаємо, ми привели думку експерта про те, що Україна набагато більше експортує агропродукції, ніж споживає внутрішній ринок.

Також раніше повідомлялося, що аудит Держрезерву показав багатомільйонні збитки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу