Аудит Держрезерву показав багатомільйонні збитки

Поділитися:

Держаудитслужба виконала запланований аудит в Держагентстві резерву України. Аудит вже назвали наймасштабнішим за останні роки, ініціаторами його виступили Мінекономрозвитку та Кабінет міністрів.

За результатами перевірки Ігор Петрашко, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, висловився на тему того, що відбувається. За його словами, у Державному агентстві резерву творяться неприпустимі речі. Пройшовшись по фактах, міністр особливо виділив псування зерна, яке тягне за собою неможливість його подальшого використання. Також в процесі перевірок були виявлені величезні недостачі зерна на складах — лише на одному з підприємств недостача зафіксована на суму близько 28 млн гривень.

Всі матеріали після перевірки передані в СБУ, НАБУ та інші компетентні органи.

Раніше повідомлялося про те, що на елеваторах Держрезерву почали виявляти нестачу і псування зерна ще на початку жовтня поточного року. Державна аудиторська служба України оприлюднила результати перевірки, яка пройшла на двох підприємствах – ДП «Хлібна база № 73» і ДП «Хлібна база №76».

Також ми писали, що Держрезерв хочуть віддати в приватні руки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу