Іноземці активно купують ОВДП

Поділитися:

У Міністерстві фінансів України відзвітували про рівень продажів гривневих облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП). Від початку лютого обсяг розміщення цінних паперів склали 25,7 млрд гривень.

Відомо, що на цей час найбільше в купівлі ОВДП зацікавлені іноземці. Так, в лютому найпопулярнішими виявилися ОВДП з терміном погашення в півтора або два роки.

Прибутковість розміщення облігацій в лютому склала 11%. Всього Мінфін розмістив в цьому місяці близько 53,7% від загального обсягу гривневих запозичень за місяць.

При цьому за очікуваннями з боку НБУ, за підсумками лютого 2021 року приріст портфеля іноземців знову складе близько 10 млрд грн в місяць. Така тенденція спостерігається вже декілька місяців поспіль.

Нагадаємо, що облігації Харківської та Львівської міськрад включені Національним Банком в заставу за кредитами рефінансування.

Відповідне рішення направлено на розширення інструментарію банків з регулювання власної ліквідності та сприятиме підвищенню привабливості муніципальних облігацій для інституціональних інвесторів і розвитку ринку цінних паперів в цілому.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу