Імпорт в Україну різко перевищив експорт

Поділитися:

Імпорт в Україну значно виріс. Експорт відстає від нього вже на мільярд доларів. Такими даними ділиться прес-служба Державної митної служби.

Сума імпорт за перше півріччя 2020 року становить $ 24.3 млрд., експорту – $ 23 млрд. Проте, в аналогічний період минулого року, показники були вище на 6%.

Головним імпортером є Китай, чия частка займає 15% в загальній масі імпорту України. За ним слідують Німеччина і РФ (по 9%). Україна купує мінеральне паливо, бітумінозні речовини (рідкі та тверді вуглеводні копалини), продукти переробки нафти, мінеральні воски. Крім копалин, Україна купувала обладнання та техніку: реактори, котли, машини і різні механічні пристрої.

Експортує Україна також в Китай (13% загальної частки експорту), РФ і Польщі (по 6%). Україна торгує з партнерами зерновими, чорними металами, а також продуктами тваринного і рослинного походження: харчові жири, воски, масла, а також продукти їх переробки.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Україні почався процес різкого скорочення експорту та імпорту: динаміка показників впала майже на 0,3% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. Про це свідчать дані Державної служби статистики України.

Також Державна митна служба модернізувала інтерактивний сайт за експортними та імпортними операціями. В оновленій версії можна побачити обсяг продукції, які українська держава купує або продає. 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу