Goldman Sachs прогнозує світовий дефіцит газу

Поділитися:

Експерти з інвестиційного банку Goldman Sachs вважають, що до 2025 року на європейському ринку спостерігатиметься нестача газу. Більше того, через агресію Російської Федерації ціни на пальне з високою ймовірністю знову будуть рекордними.

Зокрема, запровадження санкцій проти «Північного потоку-2» може вплинути на рішення Росії продовжувати обмежувати постачання газу на невизначений період.

Також у банку зазначають, що таки «ПП-2» сертифікують і запустять в експлуатацію. Однак відбудеться це не раніше кінця другого кварталу або зовсім ближче до кінця 2022 року.

Відповідно, такий перебіг подій спровокує черговий стрибок цін на газ у Європі, і, ймовірно, вони знову досягнуть або перевищать рекордний показник у 2200 доларів за барель.

Аналітики з Goldman Sachs стверджують, що, якщо відбудеться ескалація, ринок змушений буде додати суттєву премію через ризики на тлі невизначеності з постачання палива. “Але оскільки регіон бореться з енергетичною кризою, Європейський Союз навряд чи блокуватиме будь-які потоки газу з Росії”, – заявили в Goldman.

Тим не менш, навіть якщо Газпром відновить постачання на колишньому рівні, ціновий дисбаланс триватиме, як мінімум, до 2025 року.

Тим часом у Європі знижуються ціни на газ.

Також ми повідомляли, як експерти оцінили вплив українсько-російського конфлікту на світову економіку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу