Глобальні інвестиції в комерційну нерухомість впали на третину

Поділитися:

За минулі 12 місяців продажі нерухомості під офіси скоротилися в усьому світі на 31 відсоток. Хоча вже намітилися тенденції до відновлення попиту.

Про це 3 листопада інформують міжнародні експерти з нерухомості.

Згідно з даними міжнародних експертів, найбільше впав попит на офіси в Європі. Капіталовкладення в офісну нерухомість в ЄС склали в останньому кварталі 2020 року 57 мільярдів доларів. Але цей показник на 37 відсотків нижчий, ніж в попередньому кварталі. З усієї Європи найбільше офісів купують в Ірландії, Великобританії та Франції.

Обсяг інвестицій в комерційну нерухомість в США збільшився на 30 відсотків у порівнянні з попереднім кварталом. У США купили офісів на 64 мільярди доларів, повернувшись до рівня 10-річної давнини.

Але за темпами зростання придбання комерційної нерухомості попереду планети всієї – Азіатсько-Тихоокеанський регіон. У цих країнах офісів придбали на 26 мільярдів доларів, що на 38 відсотків більше, ніж в попередньому кварталі.

На думку експертів, продаж офісної нерухомості у світі відновиться після повної перемоги над пандемією COVID-19.

Нагадаємо, кияни стали значно менше інвестувати в житло, що будується. Сімдесят відсотків проданих квартир припадає на житлові будівлі, які вже побудовані й здані в експлуатацію.

Також раніше ми написали про те, що виходячи з даних аналітиків, у вересні в порівнянні з серпнем середні ціни на житло на вторинному ринку нерухомості Києва зросли на 5%, або на 1 944 гривні до 40 819 гривень / кв. м, у той час, як житло на первинному ринку подорожчало на 0,8%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу