Глава наглядової ради «Нафтогазу» ініціювала відсторонення Юрія Вітренка

Поділитися:

Вітренко відмовився добровільно складати повноваження.

Клер Споттісвуд, глава Наглядової ради НАК “Нафтогаз України” стала ініціатором відсторонення глави правління Юрія Вітренка. Про це повідомляє ZN.UA, в розпорядженні якого опинилася відповідна заява.

«Ураховуючи власні фідуціарні обов’язки, голова Наглядової ради негайно обговорила ситуацію, що склалася, з акціонером – Урядом України. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль разом з Міністром юстиції взяли участь в обговоренні від імені Кабінету Міністрів України. Прем’єр-міністр України зобов’язався прийняти остаточне рішення, у тому числі вирішити питання щодо припинення строку дії контракту з Юрієм Вітренком, як вимагається, протягом 10 робочих днів, починаючи з 15 червня 2021», – йдеться в заяві.

У заяві сказано, що сам Вітренко відмовився добровільно складати повноваження. Споттісвуд буде скликати позачергове засідання, аби обговорити ситуацію.

«З метою забезпечення дотримання найвищих стандартів належного корпоративного врядування, я вважаю, що таке відсторонення відповідає інтересам “Нафтогазу” та України», – йдеться в заяві.

Учора, 15 червня, глава НАЗК Олександр Новіков видав припис, у якому йдеться про те, що розпорядження Кабінету міністрів про призначення Юрія Вітренка головою правління НАК “Нафтогаз України” та контракт з ним мають бути скасовані як незаконні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу