«Газпром» відмовився від збільшення транзиту газу через Україну і Польщу

Поділитися:

Російський газовий монополіст «Газпром» вкотре відмовився від збільшення обсягу транспортування природного газу територією України та Польщі. Компанія на річних аукціонах не забронювала потужності на період з 1 жовтня цього року до 1 жовтня наступного року. Аукціони відбулися на платформах бронювання GSA Platform і Regional Booking Platform 5 липня.

Для річного бронювання «Оператором газотранспортної системи України» було виставлено додаткові «тверді» потужності у 9,8 мільйонів кубометрів за добу (додатково до довгострокового контракту об’ємом 40 млрд кубометрів за рік, тобто 109,6 мільйонів кубометрів за добу). Спочатку виставлялось на аукціон 15 мільйонів кубометрів за добу, та пропозицію скоротили до 9,8 мільйонів.

Польський оператор газопроводів Gaz-System виставляв обсяг потужностей трубопроводу «Ямал – Європа» у 79 мільйонів кубометрів за добу.

Раніше ми писали, що у зв’язку з тим, що «‎Газпром»‎ на липень відмовився від бронювання додаткових газотранспортних потужностей через Україну спотова ціна газу в Європі подолала планку в 400 доларів за 1 тисячу кубометрів.

Також повідомлялося, що оператор ГТС розповів про обсяги імпорту газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу