«Газпром» відмовився від додаткової прокачки газу через Україну

Поділитися:

Російський “Газпром” не зацікавився додатковими потужностями з транзиту природного газу, які запропонував “Оператор ГТС України”. Пропонувався на червень додатковий обсяг у 63,7 мільйонів ​​кубометрів на добу.

Як зазначили в “Операторі ГТС України”, Росія штучно обмежує поставки природного газу у Європу. Адже попри високу вартість “блакитного палива” у Європейському Союзі, російський газовий монополіст вирішив не брати участі в аукціоні на додаткові потужності з прокачування газу. Це б дало можливість додатково транспортувати 2 млрд кубів газу у ЄС у червні та поповнило б європейські ПСГ.

Відтак, у “Газпрому” залишається на цей рік довгострокове бронювання потужностей з прокачування “блакитного палива” територією України у 109 млн кубометрів на добу. Також 15 млн кубометрів на добу російська компанія додатково забронювала на аукціоні 17 травня.

В ОГТСУ вважають, що в ситуацію мусить втрутитися антимонопольне відомство ЄС.

Нагадаємо, раніше Юрій Вітренко, глава НАК «Нафтогаз України», повідомив про те, що компанія може в рамках чинного контракту подати нові позови до російського «Газпрому». Найближчим часом ці позови будуть складені й подані.

Також ми писали про те, що «Газпром» не має наміру нарощувати транзит через Україну.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу