«Газпром» докупив транзитні потужності через Україну

Поділитися:

Російська газова компанія “Газпром” забронювала всі запропоновані додаткові потужності для транзиту природного газу через Україну на перший місяць літа. Про це свідчать результати місячного аукціону на платформі Regional Booking Platform.

Зазначається, що на платформі RBP бронювали додаткові транзитні потужності на червень. Були запитані всі запропоновані 15 мільйонів кубометрів на добу. Для порівняння – на квітень, березень та лютий російський “Газпром” викуповував – по 14,2 мільйонів кубометрів на добу; а на травень – 15 млн кубів.

На третій квартал поточного року “Газпром” не забронював додаткові українські потужності для транзиту газу через Україну, попри підвищений попит на газ у Європі. Експерти стверджують, що російський монополіст прагне підтримувати високу вартість газу в Європі, створюючи його штучний дефіцит.

Нагадаємо, раніше Юрій Вітренко, глава НАК «Нафтогаз України», повідомив про те, що компанія може в рамках чинного контракту подати нові позови до російського «Газпрому». Найближчим часом ці позови будуть складені й подані.

Також ми писали про те, що «Газпром» не має наміру нарощувати транзит через Україну.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу