Газ в Європі впав в ціні

Поділитися:

В Європі різко впала ціна на природний газ. У середу, 20 травня, під час торгів ціна на європейських хабах коштував дешевше, ніж в Росії. При цьому ціна вказана без урахування 30% експортного мита та витрат на транспортування.

Ціни на газ на голландському хабі TTF впали майже в два рази в порівнянні з кінцем березня з 80 до 46-47 доларів за тисячу кубометрів. У той же час на найбільш наближеному до Росії хабі в Баумгертене газ торгується близько 62 доларів.

У березні середня ціна на експортний газ «Газпрому» знизилася до 125,3 доларів за тисячу кубометрів, що на 9% менше, ніж в лютому. При цьому в березні 2019 року ціна становила 202 доларів за тисячу кубометрів.

При цьому в «Газпромі» відзначили, що завдяки збалансованій структурі ціноутворення на газ в 2019 році їм вдавалося продавати газ на 47 доларів за тисячу кубометрів дорожче, ніж спотові котирування в Європі «на наступний день».

Нагадаємо, ціна нафти на світових ринках продовжує збільшуватися.

Стало відомо, що котирування американського сорту West Texas Intermediate досягли 30 доларів за барель, після того, як багато штатів США або вже почали, або збираються поступово послаблювати режим локдауна, що може привести до зростання попиту на нафтопродукти.

Таким чином нафту повернулася до звичайних котируванням після історичного обвалу в квітні, коли ціни на травневі контракти впали до негативних показників.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу