Галущенко в Раді спростував свої зв’язки з Деркачем

Поділитися:

Галущенко в Раді розповів, що не має зв’язків з Деркачем. І спростував той факт, що став главою “Енергоатому” завдяки Деркачу.

Раніше Галущенко звинуватили в зв’язках з проросійським нардепом Андрієм Деркачем, який потрапив під санкції США за «тісні зв’язки з російськими спецслужбами». А опоненти з «Енергоатому» звинувачують Галущенко в корупційних порушеннях і переслідуванні співробітників, які не погоджувалися з незаконними рішеннями керівництва.

У 2013-2014 роках Галущенко був виконавчим директором з правового забезпечення «Енергоатому». Деякі ЗМІ стверджують, що Галущенко також керував юридичною службою компанії і в 2006-2007 роках, коли її керівником був скандальний нині нардеп Андрій Деркач.

Хоча в офіційній біографії Галущенко зазначено, що в 2005-2010 роках він був завідувачем відділом Секретаріату Президента України. Саме зв’язок з Деркачем (або навіть пряму йому негласну підпорядкованість) багато і ставлять в провину Герману Галущенко.

Нагадаємо, Андрій Деркач – зараз позафракційний народний депутат. У ЗМІ його називають «тіньовим керівником Енергоатому».
Також про «історичному вплив» Деркача на «Енергоатом» прямо заявляв тоді в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко, кажучи, що «у нього там багато людей».

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила