Fitch змінив рейтинг «Нафтогазу»

Поділитися:

Міжнародним рейтинговим агентством Fitch Ratings було поліпшено зі «стабільного» на «позитивний» прогноз довгострокового рейтингу української компанії «Нафтогаз України» в іноземній валюті. За повідомленням агентства, рейтинг вирішено підтвердити на рівні «B».

Там пояснили, що перегляд прогнозу здійснили після зміни прогнозу суверенного рейтингу нашої країни на «позитивний», що є відображенням сильних зв’язків компанії із державою.

За прогнозом Fitch, ліквідність «Нафтогазу» може опинитися під тиском у зв’язку з очікуваними високими капіталовкладеннями, оскільки компанія інвестує у свою ресурсну базу, щоб зупинити спад видобутку «блакитного палива». Так, розмір середньорічних капіталовкладень в 1 млрд дол., головно, для підтримки рівня видобутку природного газу у довгостроковій перспективі підвищать потреби в фінансуванні.

Агентство зазначає, що компанія має намір розширити ресурсну базу шляхом розвідки нових родовищ, зокрема, йдеться про частину шельфу Чорного моря.

Відповідно до інформації Fitch, обсяг залишку коштів на кінець минулого року – 37 млрд грн (1,3 млрд дол.), номінований в іноземній валюті, що зменшує валютні ризики, однак, агентство очікує, що їх обсяг скоротиться.

Раніше ми писали, що в «Нафтогазі» оцінили видобуток корисних копалин.

Варто нагадати, що наглядова рада «Нафтогазу» вже виписала собі премії за підсумками року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу