Фіскали засекретили результати аудиту «Нафтогазу»

Поділитися:

В Державній фіскальній службі України приховали від народних депутатів і громадськості результати аудиторської перевірки Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”.

Про це вітчизняні журналісти дізналися з листа Державної аудиторської служби, яка і здійснила вищеназвану перевірку “Нафтогазу”.

Як повідомляють державні аудитори, результати перевірки, тобто акт ревізії ними був відправлений в Службу Безпеки України, а його копія – в підрозділ ДФС – Офіс великих платників податків. В результаті в надрах ДФС документ і залишився нікому не відомим.

Звичайно, повідомляють журналісти, Держаудитслужба звернулася до фіскалів за роз’ясненнями. Однак в ДФС послалися на досудове розслідування. Мовляв, результати аудиту “Нафтогазу” були приєднані до кримінального провадження від 21 вересня 2020 року, яке розпочато під керівництвом Офісу Генеральної прокуратури України.

В ДФС нагадали, що розголосити матеріали досудового розслідування за законом можна тільки з дозволу слідчого.

Втім, джерела серед правоохоронців назвали журналістам справжню причину дій фіскалів. В ДФС не хочуть, щоб доступ до результатів аудиту “Нафтогазу” отримали народні обранці і громадськість.

Нагадаємо, ревізори нарахували недоліків і порушень в роботі «Нафтогазу» на більш ніж 225 млрд гривень, що призвело до прямих втрат компанії на суму понад 75 млрд гривень.

Також ми опублікували розслідування після того, як глава Госаудітслужби Геннадій Пліс направив прем’єр-міністру Денису Шмигалю лист, підписаний 5 жовтня 2020 року, про фінансові порушення НАК Нафтогаз України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу