Фінкомпанії позиваються з регулятором

Поділитися:

Фінансові компанії оскаржили в судовому порядку застосування до них заходів впливу у вигляді штрафів за порушення фінансового законодавства. Йдеться про компанії «‎АЙБОКС БАНК» та «ФК ЛЕОГЕЙМІНГ ПЕЙ».

У прес-службі Національного банку України (НБУ) повідомили, що цьогоріч у вересні Нацбанк застосував до цих фінустанов заходи впливу за порушення ними вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансування поширення зброї масовоого знищення.

Відтак, до «‎АЙБОКС БАНК» було застосовано санкції у вигляді письмового попередження за порушення вимог та штрафу у розмірі 10 млн грн через порушення вимог щодо здійснення належної перевірки нових, а також існуючих клієнтів банку.

До «ФК ЛЕОГЕЙМІНГ ПЕЙ» також було направлено письмове попередження за порушення. Крім того, компанію зобовязали сплатити штраф у розмірі 549,1 тис. грн за порушення вимог.
Національний банк захищатиме правомірність зазначених рішень у суді.

Раніше ми повідомляли, що міністр енергетики Герман Галущенко судиться з Київоблгаззбутом за те, що той нарахував йому завелику суму за використане блакитне паливо, зокрема, 76 тисяч гривень за 2 роки.

Також ми писали про те, що морський порт «Південний» судиться з ревізорами через тендер по оренді буксирів на понад 12 млн гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу