Міністр енергетики Галущенко судиться з Київоблгаззбутом

Поділитися:

Міністр енергетики Герман Галущенко судиться з Київоблгаззбутом за те, що той нарахував йому завелику суму за використане блакитне паливо, зокрема, 76 тисяч гривень за 2 роки. Каже, що він не використовував стільки газу, а завищені дані показав лічильник, який зламався, повідомляє «Перший Діловий»‎.

Чиновник заявив, що буде використовувати усі законні способи, аби не сплачувати нараховану суму. До того ж, Галущенко повідомив, що особисто подав до суду позов проти облгазу. Водночас у ЗМІ повідомили, що це суд зобов’язав міністра сплатити 76 тисяч гривень боргу за газ, спожитий впродовж 2018-2019 років.

Торік у квітні Герман Галущенко просив визнати заборгованість за спожитий газ необґрунтованою, перерахувати оплату та відновити газопостачання. Однак суд його вимогу не задовольнив. З’ясувалося, що після того, як міністра відключили від газопостачання, облгаз виявив ознаки несанкціонованого відновлення подачі палива. Йдеться про пошкодження пломбування.

Правоохоронці склали акт про порушення, який підписав один із представників Галущенка. Однак під час розгляду справи Галущенко не допустив представників облгазу до лічильника для перевірки правильності його роботи.

Нагадаємо, Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), проведе позапланові виїзні перевірки 25 регіональних газорозподільних компаній.

Також ми писали про те, що Українці переплачують за газ через абонплату.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу