Порт «Південний» судитися з ревізорами через тендери

Поділитися:

Морський порт «Південний» судиться з ревізорами через тендер по оренді буксирів на понад 12 млн гривень. Позов держкомпанія подала до Одеського окружного суду, повідомляють журналісти «Першого Ділового».

За тендером порт «Південний» за 12 млн планував замовити 600 годин буксирувальних послуг. За результатами торгів було підписано договір з компанією «Пі енд оу мерітайм юкрейн» (P&O Maritime) на 11 млн 880 тисяч гривень у січні цього року.

У червні Держаудитслужба розпочала аудит держзакупівлі. Ревізори дослідили документи і виявили порушення. Згідно з результатами перевірки, угода і звіт результатів закупки не містить інформацію про місце надання послуг.

Керівництво порту в свою чергу вважає, що місце надання буксирувальних послуг вони зазначили вірно. Адже згідно умовам документації послуги надаються у акваторії, зовнішньому рейді, а також на якорних зупинках порту «Південний». Оскільки чітку адресу визначити вони не могли, тому і вирішили оскаржити результати аудиту у судовому порядку.

Нагадаємо, в Національному антикорупційному бюро повідомили про завершення розслідування справи за фактом корупційних дій чиновників, які завдали держпідприємству «Морський торговельний порт «Південний» більше 60 мільйонів гривень збитків.

Також зазначалось, що Олександр Олійник нарахував собі понад 1 мільйон 724 тисячі гривень зарплат і премій після повернення на посаду — глави порту «Південний».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу