НАБУ зацікавилося збитками порту «Південний»

Поділитися:

У Національному антикорупційному бюро повідомляють про завершення розслідування справи за фактом корупційних дій чиновників, які завдали держпідприємству «Морський торговельний порт «Південний» більше 60 мільйонів гривень збитків.

У пресслужбі НАБУ повідомляють, що матеріали слідства відкриті десятьом підозрюваним: першому заступнику директора держпідприємства МТП «Південний», ексзаступнику директора порту, шістьом директорам приватних компаній та двом співробітницям ТОВ.

За версією слідства, перший заступник директора порту «Південний» та ексзаступник директора цього підприємства, керівники приватних компаній та інші особи упродовж 2017-го та 2018 років створили протиправну схему. Вона грунтувалась на держзакупівлях товарів у підконтрольних компаній за завищеною вартістю, в результаті чого підприємство отримало збитків на 47,5 млн грн. Також МТП «Південний» сплатив аванс у понад 13 млн грн за несправні тепловози, які ще й не належали продавцеві, уточнили в НАБУ.

У Бюро розповіли, що загалом було зафіксовано 29 таких тендерів. Дії підозрюваних кваліфіковано за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу.

Нагадаємо, що Антимонопольний комітет України порушив кримінальну справу проти КП «Київтеплоенерго». Йдеться про північне міжобласне відділення відомства, яке звинувачує підприємство в нарахуванні споживачам додаткових витрат у зв’язку з карантином.

Також ми писали, що суд розглядає справу посібників глави Харківської облради.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу