Фінансовий сектор відновлюється після карантину повільніше від інших

Поділитися:

В Україні спостерігається поступове відновлення економіки після тих втрат, які були спровоковані обмеженнями від пандемії коронавірусу. На даний момент найскладніше від кризи відновлюються фінансовий та банківський сектори України, як свідчать дані Центру економічних стратегій.

Вказується, що саме ці сфери діяльності найповільніше відновлюються після жорсткого карантину і не поспішають впроваджувати найм працівників на вітчизняній біржі працевлаштування.

На даний момент число вакансій в цих сферах дорівнює 55%, коли як раніше цей же відсоток доходив до 63%. Так свідчили дані дослідження Державної статистики України, які були опубліковані до карантину.

Також повідомляється, що зворотна динаміка спостерігається в таких сферах підприємницької діяльності, як готельно-ресторанний бізнес та роздрібна торгівля. Там це співвідношення дорівнює 64-84% і 80-101%, відповідно.

Це означає, що впровадження обмежень на роботу цих галузей було найважливішою причиною скорочення зайнятості, так як після зняття обмежень кількість вакансій повернулася або різко повертається до норми”, – прокоментували результати свого дослідження в відомстві.

Нагадаємо, що негативні економічні тенденції та карантин посилили фінансову нестабільність українців, чимала частина яких отримує лише по 200 доларів заробітної плати на місяць, проте цього їм не вистачає для задоволення власних потреб.

Тим часом, Україна збільшила рівень власного державного боргу до 2 269,17 млрд грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу