Естонія знайшла великі поклади урану

Поділитися:

В Естонії провели великі дослідження для того, аби зрозуміти, наскільки великі запаси різних копалин є в надрах країни. Відразу ж після аналізу зібраних даних стало зрозуміло, що найближчим часом країна займеться видобутком урану.

Як сказав професор Талліннського технічного університету Альвар Соесоо, найбільше урану виявлено в чорному сланці. Також він є й у вапняку, але в порівнянні це виглядає непривабливо — в чорному сланці 700-1000 г урану на тонну, а у вапняку — всього 5 грамів.

Також уран виявили й у Швеції. Тепер мова йде про те, що естонський і шведський уран складають основу покладів в Європі. На даному етапі проводяться дослідження, цим займаються відразу два університети в Естонії — Тартуський та Таллінський.

Раніше повідомлялося про перевищення ліміту накопичення урану в Ірані. Таку заяву влітку поточного року зробили в МАГАТЕ. Зокрема, мова йшла про те, що за станом на травень місяць запаси ресурсу в Ірані склали 1571,6 кг, тоді як офіційні положення дозволяють зберігати збагачує уран в обсязі не більше, ніж у 202,8 кг.

Також ми писали про зниження в усьому світі видобутку залізної руди.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу