«Енергоатом» реалізував всю продукцію

Поділитися:

За даними власної прес-служби, державне підприємство «НАЕК« Енергоатом »31 серпня вперше за довгий час змогло реалізувати у всіх комерційних сегментах ринку 100% виробленої в окремі години доби продукції.

Так, за станом на 1 вересня був продано понад 7300 МВт-год електроенергії в режимі базового графіка навантаження і завершення торги за відсутності небалансів.

Відомо, що завдяки реалізації запропонованих НАЕК «Енергоатом» змін в алгоритм спецобов’язків (ПСО) вийшло вийти на такий рівень продажів.

Фахівці впевнені, що цей прецедент буде сприяти оздоровленню енергетичного ринку в цілому і дозволить відновити баланс попиту і пропозиції на ринку «на добу вперед», що забезпечить отримання гарантованого прибутку як енергогенеруючими компаніями, так і ДП «Гарантований покупець».

Нагадаємо, що за повідомленням і. о. президента «Енергоатому» Петра Котина, за перше півріччя поточного року фінансові втрати компанії – це близько 10 млрд гривень. З них близько 7 млрд (а точніше – 6,7 млрд грн.) – це заборгованість, яка виникла у ДП «Гарантований покупець» за вже поставлену «Енергоатомом» електроенергію.

Ще трохи понад 290 мільйонів – це заборгованість НЕК «Укренерго». Також в списку фінансових втрат і короткострокові кредити «Енгергоатома» на загальну суму 662 млн грн. Котин пояснив, що компанія була змушена їх брати, оскільки виникала гостра необхідність оплачувати критичні платежі.

Раніше повідомлялося, що в Кабміні змінили формулу, згідно з якою визначається нижній рівень продажів ресурсу НАЕК У Кабміні вирішили визначити нижній рівень продажів «Енергоатом» і ЗАТ «Укргідроенерго». Йдеться про продажі на ринкових сегментах, які дозволяють застосовувати в розрахунках виробничої собівартості.

На засіданні Кабміну, що пройшов 19 серпня, були прийняті доповнення та зміни до постанови №694 від 5 серпня про покладання спеціальних зобов’язань для забезпечення електроенергією населення (ПСО).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу