“Енергоатом” критикує Міненерго

Поділитися:

На державному підприємстві “Національна атомна енергогенеруюча компанія” Енергоатом” солідарні з урядом про створення на підприємстві незалежної наглядової ради. Але тільки після прийняття спеціального закону про повну корпоратизацію НАЕК.

Про це 31 жовтня заявили в прес-службі НАЕК “Енергоатом”.

У прес-службі “Енергоатому” розкритикували активний пошук Міністерством енергетики кандидатів в члени наглядової ради на нинішньому етапі. На підприємстві вважають такі дії Міненерго неприпустимими та деструктивними.

Аргументи “Енергоатому” зводяться до наступного. Передбачено, що кожен з 4-х членів наглядової ради повинен отримувати 300 тисяч грн на місяць. На думку керівництва “Енергоатому”, такий вантаж до корпоратизації ДП не потягне.

У прес-службі “Енергоатому” заявляють наступне:

Тільки повноцінна корпоратизація після прийняття спеціального закону дозволить створити акціонерне товариство з урахуванням кращих світових практик корпоративного управління та уникнути негативного досвіду корпоратизації в Україні. І тільки в такому товаристві можливо буде створити ефективний колегіальний орган нагляду “.

Нагадаємо, керівництво української державної компанії НАЕК «Енергоатом» заявило, що підприємство має якомога швидше провести процес корпоратизації.

Також раніше ми написали про те, що апарат ВРУ назвав суму загальної заборгованості перед НАЕК «Енергоатом».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу