Експортери підтримають курс гривні

Поділитися:

На поточному тижні експортери продукції за кордон змушені будуть продавати валюту, через те, що їм доведеться платити податки, а продаж доларів і євро зміцнить позиції національної валюти – гривні.

Про це 27 жовтня повідомляють фінансові аналітики.

За відомостями експертів, після п’яти тижнів інтервенцій з продажу валюти минулого тижня НБУ не торгував на валютному ринку. На минулому тижні курс гривні на міжбанківському ринку коливався і завершив тиждень на рівні 28,32 грн за один долар, що лише на 0,1 відсотка міцніше попереднього тижня.

А ось тиждень, який йде зараз, кажуть аналітики, пройде під знаком податкових платежів і може отримати ще більшу пропозицію валюти від експортерів. Тому збалансувати надлишок пропозиції може тільки зменшення продажу валюти тими, хто буде отримувати відшкодування ПДВ.

Фінансові експерти сходяться в одному: продаж валюти експортерами зміцнить позиції гривні щодо долара.

Нагадаємо, десятого жовтня гривня щодо долара впала до позначки 28 гривень 30 копійок за один долар США. Фінансові експерти дають невтішні прогнози.

Також раніше ми написали про те, що 14 вересня 2020 року, курс гривні на міжбанківському ринку дійшов до позначки 28 гривень за 1 долар.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу