Експерти фіксують відсутність конкуренції на ринку газу

Поділитися:

НАК «Нафтогаз України» зосередив під собою повністю весь український ресурс видобутку природного газу. Таку думку висловив один з експертів ринку — Валентин Землянський.

Зокрема, згідно з думкою експерта, 70% видобутку українського газу не віддається ні за прямими контактами, ні за контрактами на біржах. Така ситуація змушує регіональні компанії на газовому ринку співпрацювати з імпортними ресурсами, а це своєю чергою підвищує ціну на газ для кінцевого споживача. Також не можна скидати з рахунків і той факт, що на ринку України існує обмеження на продаж.

Ускладнює ситуацію з постачальниками газу і можливу ​​їх зміну близькість опалювального сезону. Експерт акцентує увагу на тому, що навряд чи сьогодні хтось зважиться змінювати постачальника. Конкуренції на газовому ринку України немає.

Раніше повідомлялося, що керівництво НАК «Нафтогаз України» може бути позбавлене премій за збитки. Таке рішення може бути прийняте після аналізу діяльності компанії за рік, але воно, на думку відразу декількох джерел, цілком реальне.

Також ми писали й про те, що монополіст газового ринку нашої країни прогнозує зниження цін на блакитне паливо. Коболєв додав, що це можна пояснити тим, що в сховищах знаходиться рекордний обсяг газу — 28 млрд кубометрів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу