Експерти дали прогноз щодо курсу долара до кінця року

Поділитися:

Експерти фінансової галузі не відкидають зростання долара до 28 гривень вже до кінця року, повідомляють журналісти «Першого Ділового».

Зазначається, що наприкінці осені гривня суттєво зміцнилася, але коли курс сягнув 26 гривень за долар — почався масовий розпродаж гривні, що підняло курс до 27 гривень. Проте, незважаючи на цей стрибок, курс все ще перебуває у допустимих межах, передбачених держбюджетом України на цей рік.

Аналітики кажуть, що зростання долара та пробуксовування в акціях зіштовхнулися із сезонними факторами та загостренням геополітичної ситуації. Також зауважують, що закріплення курсу гривні на рівні 27 гривень — це вже сигнал для глобального колівання національної валюти, а ризики її розпродажу високі, як ніколи.

Якщо монетарна політика федеральної резервної системи США буде й надалі посилюватися, то 28 гривень за долар — це цілком реально, проте малоймовірно. Найшвидше долар зупинитись на позначці у 27 гривень, а до кінця року відкотитися до 26 з половиною гривень.

У наступному році гривня знову почне поступово зміцнюватися, але курс долара все ж таки впливатиме на зростання ставок за кредитами, адже він зміцнюється на тлі інфляції, яка нині становить понад 11%. Частину товарообігу та боргових зобов’язань переведено в долари, а це завдасть удару по всьому світу.

Фахівці вважають, що зараз краще переводити заощадження у валюту, оскільки ситуація із гривнею залишається нестабільною.

Нагадаємо, раніше ми писали, що НБУ продає валюту, щоб стримати гривню.

Також ми повідомляли про девальвацію гривні щодо долара. Курс гривні послабився до долара на 3,1%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу