Доступною іпотекою українців хочуть повернути додому з-за кордону

Поділитися:

Доступна іпотека під 2-3 відсотки дозволить українцям повернутися на Батьківщину. Якщо дати співгромадянам доступне житло, вони будуть жити і працювати на українській території.

За словами голови Асоціації підприємств і будівельників, раніше, щоб зробити динамічними продажі, іпотеки давали під 10, 8, а то і 5 відсотків. На той момент ставка комерційного банку була 22-24 відсотка. Однак такий метод привернув лише 4 відсотки покупців. І коли ставка знизилася до 4 відсотків, то біля відділів продажів почали шикуватися черги.

Тобто держава повинна дозволяти молодим людям купувати житло в іпотеку під 2-3 відсотки річних на 15-20 років з першим внеском не більше 15 відсотків від ціни квартири. Крім того, що українці будуть жити на Батьківщині, це стане потужним поштовхом для розвитку економіки.

Однак, перш, ніж про це все говорити, потрібно забезпечити гарантії для інвесторів. Учасники програми іпотечного кредитування повинні проходити кваліфікаційний іспит. Також 15 відсотків від продажу житла повинні зберігатися в страховому фонді до здачі будинку в експлуатацію.

Раніше ми повідомляли, що банки відмовляють майже 98 відсоткам клієнтів, які розраховують отримати кредит на житло. За словами експертів, якщо заплатити 19,5 відсотка податку на ці кошти, то можна отримати кредит.

У той же час ми повідомляли, що Національний банк України очікує масового запуску іпотеки в четвертому кварталі 2020 року. Умовою для цього є збереження макроекономічної стабільності в країні.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила