Десяткам тисяч сімей пообіцяли іпотеку

Поділитися:

У Міністерстві фінансів заявили, що в 2021 році збираються закласти в державний бюджет гроші для надання іпотечних кредитів для 30 тисяч сімей.

“У наступному році ми будемо готові забезпечувати доступність іпотечних кредитів для 30 тис. Сімей. Зараз практично нічого не надається. Це нова програма”, – розповів глава відомства.

Відомо, що в уряді планують докапіталізувати нову структуру, яка зможе надавати іпотечні кредити, а також фінансовий лізинг і кредити під будівництво житла.

Нагадаємо, що діючий глава держави Володимир Зеленський оголосив про старт пріоритетної державної програми, яка пропонує українцям іпотеку під 10% річних. Дешеві кредити на житло – досить болюча тема в Україні з урахуванням того, що в країні найвищі іпотечні відсотки в Європі. Крім того, програма повинна вивести з кризи будівельну галузь. Однак, напливу охочих скористатися програмою не спостерігається.

Раніше повідомлялося, що Міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі одного з українських телеканалів повідомив про те, що заплановано підвищення рівня акцизів на алкоголь і тютюнові вироби в Україні. Також він нагадав, що в останній раз це було зроблено близько трьох років тому, а сьогодні, якщо не провести підвищення, бюджет держави щорічно втрачає близько 3 млрд гривень.

Акциз планують підвищувати на 11% – це цифра виникла не на порожньому місці, вона відповідає рівню інфляції в країні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу