Держстат зафіксував зростання цін на строймонтажние роботи

Поділитися:

Державна служба статистики оприлюднила дані, згідно з якими ціни на будівельно-монтажні роботи в Україні за перші 9 місяців 2020 року зросли на 2,2% в порівнянні з січнем-вереснем минулого року.

Так, у всіх сегментах будівництва збільшилися ціни на роботу з початку року. Відомо, що в житловому будівництві зростання склало 4,2%, нежитловому – 0,2%, інженерному – 2,2%.

Слід зазначити, що у вересні нинішнього року, в порівнянні з тим же місяцем року минулого, вартість будівельних робіт в житловому будівництві зросла на 5,3%, нежитловому – на 2,6%, інженерному – на 8,4%.

Крім цього, у вересні в порівнянні з серпнем вартість робіт з будівництва житлових і нежитлових будівель зросла на 0,9%, інженерних споруд – на 3,5%.

Нагадаємо, що уряд має намір передати функції контролю за будівельною галуззю в руки приватного бізнесу: зараз аналогічну функцію виконують чиновники. Таку пропозицію ініціював Національна рада реформ.

Вказується, що так країні буде легше побороти корупцію, а також значимо скоротити час видачі відповідних дозволів на будівництво.

Раніше повідомлялося, що в Державній службі статистики зробили аналіз, щоб визначити тенденції для цін на продукти харчування в Україні. Так, у вересні поточного року було відзначено як подорожчання, так і здешевлення.

У групі продуктів, які подорожчали – яблука, морква, гречана крупа, яка стала в нашій країні незамінною в будь-які складні часи. Також подорожчали і сигарети, алкогольні напої (горілка, коньяк і пиво – в середньому з 0,3% до майже 2%).

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила