Держпідприємства України закуповують білоруську техніку через постачальників, незважаючи на всі санкції

Поділитися:

Українські держпідприємства продовжують закуповувати автомобільну техніку в Білорусі, незважаючи на всі санкції, введені урядом країни проти Білорусі та режиму Лукашенка. Це випливає з даних системи Prozorro.

Зокрема, користувачі помітили, що великою популярністю в українських держпідприємств користується автокран КС-45729А-С-02 від білоруського виробника «Мінський автомобільний завод». Наприклад, такий кран хочуть взяти комунальники з Херсона, держпідприємство «Укргідроенерго», міськрада Броварів, Маріупольський водоканал.

Нагадаємо, що ще 20 листопада 2020 року Україна услід за Євросоюзом ввела санкції проти Білорусії. Про це повідомили в прес-службі Європарламенту. А 7 липня 2021 року уряд України схвалив черговий пакет санкцій проти Білорусі. Київ також припинив авіасполучення з Білоруссю на тлі інциденту з літаком Ryanair.

Також білоруська сторона припинила постачання бензину «А-95» на Україну. Це досить серйозний удар, оскільки білоруський імпорт забезпечував 50% українського ринку 95-го бензину.

На тлі цього, українські постачальники техніки продовжують купувати у Білорусі її автокрани, повністю ігноруючи український ринок. Подібні випадки були і раніше, зокрема, у Львові спочатку купили автобуси у Білорусі, проте потім відмовилися.

Нагадаємо, що в Білорусії у серпні минулого року відбулися президентські вибори. ЦВК країни оголосив, що Лукашенко, який балотувався на шостий термін, набрав 80 відсотків голосів. Це викликало масові протести, які тривали кілька місяців. Перші акції жорстко розганялися, відомо про загиблих учасників протесту. Правозахисники налічують понад 500 політв’язнів в Білорусі. Євросоюз ввів чотири пакети санкцій проти республіки.

Сам Лукашенко стверджував, що за протестами стоїть Захід, який хоче знищити Білорусію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу