Державні шахти віддадуть «Центренерго»

Поділитися:

Створення вертикально-інтегрованої компанії на базі ПАТ «Центренерго» і державних шахт було схвалено кабінетом міністрів. На думку уряду, така структура підвищить шанси на успішну приватизацію “Центренерго”.

«Схвалити план заходів щодо створення акціонерного товариства за участю державних вугледобувних підприємств та публічного акціонерного товариства« Центренерго », – йдеться в документі Кабміну.

Слід зазначити, що план був підготовлений міжвідомчою робочою групою, яку створив Кабінет Міністрів ще на початку вересня на прохання Фонду державного майна.

Відомо, що одним з пунктів плану є повернення шахт «ДТЕК Добропіллявугілля» в державне управління.

Нагадаємо, що Господарський суд Києва відмовився задовольнити позов «Центренерго» до «Укренерго» про стягнення 565,5 млн гривень збитків. Так, «Центренерго» звинувачує «Укренерго» в зловживанні оператором системи передачі у вигляді надання диспетчерських команд на розвантаження і відключення енергоблоків від мережі.

Раніше повідомлялося, що в українському уряді розглядають важливе питання об’єднання ПАТ «Центренерго» і державних вугільних шахт. Для цієї ж мети був притягнутий і Фонд держмайна. Йдеться лише про перспективні шахти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу