Депутати випадково скасували виплату лікарняних

Поділитися:

Незабаром відбудеться скасування окремих страхових виплат Фондом соціального страхування України, зокрема припинення з 30 червня 2021 застрахованим особам виплат за листками непрацездатності. Основна причина цього – прийняття Закону України “Про реабілітацію в сфері охорони здоров’я”, чиї норми запрацюють 30.06.2021 р.

Відомо, що серед нових норм – внесення змін до ст. 22 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, якою зараз передбачена оплата тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві. Оновлена ​​редакція зазначеної норми звучить так, ніби вже неможлива виплата лікарняних під час звичайного захворювання, якщо мова не йде про реабілітацію.

Крім того, в комітеті ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів запевняють, що новаціями запропоновано не припинення страхових виплат, а навпаки введений ще один вид виплат, зокрема на період реабілітації внаслідок захворювання або травми.

Нагадаємо, що в ФСС представили інструкцію по кроках, які потрібно здійснити для отримання виплат за лікарняним листком.

Раніше повідомлялося, що Президент України Володимир Зеленський пообіцяв підтримати український бізнес під час карантину. Про це лідер країни розповів у своєму відеозверненні до українців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу