Депутати підготували зміни до Конституції в закритому режимі

Поділитися:

6 травня в закритому режимі відбулася презентація змін до Конституції. Відомо, що концепцію змін до Конституції, спрямованих на посилення децентралізації, продемонстрували представникам асоціацій місцевого самоврядування.

Розробником змін називають Комісію з правової реформи при Президентові України.

Так, офіційного оприлюднення концепції ще не було, і на даний момент публікація матеріалів заборонена. Таку секретність пояснюють необхідністю надання можливості учасникам консультацій часу для формування позиції і привернення уваги до ризиків, які можливо виправити в робочому порядку.

Слід зазначити, що після ознайомчої презентації учасникам консультацій надано час для формування офіційної позиції і внесення пропозицій щодо змін до Конституції України, після чого заплановано проведення погоджувальної зустрічі.

Нагадаємо, що у Верховній Раді України хочуть скоріше завершити всі формальності, які потрібні для подальшої співпраці з МВФ. Йдеться про прийняття низки законопроектів. Такі дані оприлюднили у фракції «Слуга народу».

Раніше повідомлялося, що в Кабінеті міністрів України назвали суму поточного державного боргу розміром в 90,74 млрд гривень. Про це повідомляє глава уряду в рамках години запитань до Кабміну у Верховній Раді.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу