Депутати не планують звільнити українців від оплати комуналки під час другої хвилі пандемії

Поділитися:

У партії “Слуга народу” заявили, що законопроекту, згідно з яким українці будуть звільнені від сплати комунальних платежів, немає.

За словами народних депутатів фракції, в галузі газового видобутку і електроенергії працюють люди, і “не платити – це не вихід”. Нардепи пояснюють, що електроенергія, вода і газ не видобуваються безкоштовно, тому є таким же товаром, як і хліб на полицях магазинів.

Однак “Слуги народу” наполягають на тому, що тарифи на комунальні послуги повинні бути справедливими, а ринки повинні позбутися від монополізації і мати здорову конкуренцію.

Нагадаємо, що уряд України роз’яснив населенню всі нюанси нарахування та перерахунку державної компенсації за плату за послуги житлово-комунального господарства (субсидій).

Якщо частина субсидії ви не використовуєте в найближчий сезон опалення, то ця невикористана частина буде перенесена на наступний сезон опалення.

Раніше повідомлялося, що економічна криза і наслідки карантину значимо вдарили по сфері житлово-комунальних послуг України, що загрожує країні можливим колапсом системи ЖКГ, адже зараз в державі спостерігається низький рівень платежів і стабільна заборгованість за послуги. 27 травня Кабмін затвердив програму стимулювання економіки в зв’язку з коронавірусною пандемією, де включений пункт, що стосується перегляду тарифів на електроенергію.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу