Чиновників УЗ знову спіймали на розтраті

Поділитися:

Попалися на розтраті понад 4,5 мільйонів гривень державних коштів. Посадовці одного з підрозділів Південно-Західної філії «Укрзалізниці» за відпрацьованою схемою розкрадали державні кошти, що виділялися на ремонт приміського вокзалу, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Для цього уклали низку договорів на виконання підрядних робіт, які насправді проводили власними силами. Кошти ж перерахували іншим компаніям за начебто виконані роботи.

У Нацполіції повідомили, що було проведено сім обшуків за місцем проживання та роботи фігурантів. Правоохоронці вилучили документи, бухгалтерію, оргтехніку та інші речові докази, які свідчать про злочинну діяльність. За даними фактами відкрито кримінальну справу, а за розтрату майна в особливо великих розмірах чиновникам «Укрзалізниці» загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Раніше ми повідомляли, що суд зобов’язав«Укрзалізницю» сплатити штраф у понад 18 млн гривень через розподіл зупинок за популярністю і завантаженістю.

Нагадаємо, раніше в “Укрзалізниці” повідомляли, що відсоток зношеності вагонів становить понад 92, а середній вік – близько 30 років.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила