«Через проблеми в економіці: влада Китаю, опускаючи ставки, почне завалювати світ дешевими грошима», – експерт

Поділитися:

Народний банк Китаю знизив низку ключових процентних ставок і заявив, що буде здійснювати вирішальні дії для стабілізації економіки у цьому році.

В результаті дохідність 10-річних бондів упала до 2,72% річних. Водночас ринки перебувають в очікуванні підвищення процентних ставок Федеральної резервної системи США для боротьби з інфляцією. Це сприяло зростанню дохідності 10-річних казначейських облігацій США, які перевищили 1,8% річних.

Про те, якими зараз є котирування та тренди – говорили в ефірі телеканалу «Перший Діловий» з власником українського інвестиційного Multi-family Office Advance Finance Alliance Юрієм Прусом.

«Давайте запитаємо себе, а що нам з цього? Ну, подумаєш. Чому це раптом усунення ставки на якийсь один процентний пункт – і тут Wall Street Journal вибухає і пише – що стоїть за кадром. Якщо говорити із позиції макроекономіки держав, і Wall Street Journal наголошує, що банки рухаються у різному напрямку. Щоб було зрозуміло простій людині: американці більше не хочуть дешевих грошей, тобто піднімають ставки і кажуть: все, стоп. Всі ці останні два-три роки говорили про те, що Америка заливає світ дешевими грошима – все це припиняється. А Китай у свою чергу навпаки: а ми починаємо заливати. Це показує, що все ж таки у них почалися проблеми. Коли заливають економіку дешевими грошима, коли уряд каже: нате, ось вам хліба», – зазначив він.

Експерт вважає, що у США проблеми в економіці певною мірою зникли, раз вирішили підняти ставку.

«Тобто, якщо подивитися на макроекономічні показники в Америці, то у них начебто все добре, безробіття немає, економіка зростає. А Китай навпаки терпів, так би мовити, пишався, показував, що у них все добре. Але все-таки «добре» – не так «добре», як вони про це говорять», – наголосив Юрій Прус.

Нагадаємо, що Китай став найбільшим експортером українського зерна.

Також ми писали, що санкції Сполучених Штатів Америки проти Росії можуть також торкнутися економіки Китаю.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу