Через масштабний збій в інтернеті робота багатьох сайтів була паралізована

Поділитися:

Масштабний збій в інтернеті сьогодні вранці на кілька годин паралізував роботу сайтів провідних світових медіа, уряду Великої Британії, а також інших порталів.

За інформацією ЗМІ, до цього могли призвести несправності інфраструктурного провайдера, яким послуговуються багато сайтів для збереження зображень.

Також повідомляється, що через збій була призупинена робота платіжної системи PayPal і форуму Reddit. У цьому списку, зокрема – американське інтернет-видання The New York Times, британські Financial Times та The Guardian, новинне агентство Bloomberg, американське видання The Verge, канал CNN, стрімінгові сервіси Spotify та Twitch. Також постраждали BBC, американська BuzzFeed News, інтернет-магазини Amazon, Shopify та eBay, соцмережа Pinterest, портали Github та Stackoverflow.

Зазначається, що деякі сайти змогли відновити роботу до того, як проблему було вирішено, шляхом відмови від ілюстрацій. Згодом – нормальну роботу усіх інтернет-сайтів відновили.

Точні причини події поки невідомі. Провайдер Fastly заявив про проведення розслідування.

Раніше повідомлялося, що хакерська атака заблокувала діяльність філій у низці країн найбільшого у світі переробника м’яса – бразильської компанії JBS. У зв’язку з цим десятки тисяч працівників на невизначений час не мають роботи.

Також ми писали, що в Україні з’явиться президентський Університет інформаційної та кібербезпеки. Глава держави Володимир Зеленський підписав указ, який зобов’язує уряд опрацювати питання з підготовки та реалізації цього проекту, а також з організації матеріального і фінансового забезпечення, зокрема, завдяки державно-приватному партнерству.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу