Найбільший м’ясокомбінат світу став жертвою хакерів

Поділитися:

Хакерська атака заблокувала діяльність філій у низці країн найбільшого у світі переробника м’яса – бразильської компанії JBS. У зв’язку з цим десятки тисяч працівників на невизначений час не мають роботи.

У компанії заявили, що кібератака, яка була націлена на американські комп’ютерні сервери, сталася минулої неділі. Проте там запевняють, що конфіденційну інформацію не було викрадено. Фахівці намагаються запустити всі системи.

Повідомляється, що під найбільший удар потрапили заводи в Північній Америці, Австралії і Канаді. Чи вплинула атака на роботу європейських філій компанії – поки не повідомляється. Як і невідомі збитки. Зазначається, що кібератака спричинила проблеми із доставкою.

Зокрема, філія JBS в Австралії є однією з найбільших. Звідти яловичину, баранину й свинину експортують у понад п’ятдесят країн світу. Великий завод і в Канаді.

Відомо, що хакери здійснили атаку на JBS після масштабної кібератаки на великий американський нафтопровід Colonial Pipeline. Компанія на три тижні призупинила основний американський нафтопровід, що спровокувало дефіцит та здорожчання пального на АЗС.

В агентстві Bloomberg повідомляли, що Colonial Pipeline був змушений заплатити хакерам 4 мільйони євро, щоб відновити роботу систем. Чи вимагали хакери гроші у бразильської JBS – поки невідомо.

Нагадаємо, в Україні з’явиться президентський Університет інформаційної та кібербезпеки. Глава держави Володимир Зеленський підписав указ, який зобов’язує уряд опрацювати питання з підготовки та реалізації цього проекту, а також з організації матеріального і фінансового забезпечення, зокрема, завдяки державно-приватному партнерству.

Також ми писали, що раніше президент призначив керівника новоствореного органу – Центру протидії дезінформації. Посаду отримала колишня співробітниця Національного антикорупційного бюро України і Офісу Генерального прокурора Поліна Лисенко.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу