Бізнес скаржиться на роботу УЗ

Поділитися:

Системна криза «Укрзалізниці» завдає бізнесу великих збитків, а економіка України недоотримує до 3% ВВП. Про це заявляють українські підприємці.

Вони нарікають: перевізник постійно зриває терміни доставки вантажів, через це подекуди навіть доводиться зупиняти виробництво, а це призводить до мільйонних збитків. І проблеми «Укрзалізниці», які накопичувались роками перетворилися на системну кризу, з важкими наслідками для всіх учасників ринку.

Заручниками такої безвідповідальності й системних помилок транспортного монополіста – Укрзалізниці – передовсім є аграрії, будівельники та металурги.

Тож, закликають владу створити альтернативу – запуск приватної тяги – аби створити конкуренті умови роботи на ринку.

До того ж за підрахунками експертів, за останні 10 років обсяг залізничних перевезень в Україні скоротився втричі, а зношеність інфраструктури перевізника – критична.  Тож, небезпека масштабних аварій стає дедалі загрозливішою.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 12 листопада, філія «Центр сервісного забезпечення» Укрзалізниці уклала договір з ТОВ «Консалтингова компанія «Острів» на проведення оцінки майна перевізника.

Згідно з інформацією, вартість операції склала 12,9 млн грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу