Білорусі прогнозують дефолт: протести тривають

Поділитися:

Українські економісти прогнозують можливий дефолт на полях Білорусі. На цей час активні протести з боку громадян і підприємств тривають.

За словами фахівців, раніше всі економічні прогнози на 2020 рік були провалені.

“Скоротилося ВВП, товарообіг, експорт та імпорт товарів. Це відбувалося як на тлі уповільнення світової економіки та кризи, пов’язаної з пандемією коронавірусу, так і по абсолютно суб’єктивних причинах, пов’язаних з політикою“, – кажуть вони.

Передбачається, що на цю мить Білорусь змушена закуповувати дешевшу нафту у Росії для того, щоб уникнути можливої ​​торгової війни.

Також на цю мить в державі відбувається застій. Адже по суті ніякого локдауну або ж жорстких обмежень в Білорусі не було.

Тому нині там багато запасів, які не знаходять реалізації на внутрішньому і зовнішньому ринках. Фактичні, попри свою активність, білоруська економіка грошей за 2020 рік не заробила.

Нагадаємо, що у 2021 році країна збирається віддати Міжнародному валютному фонду (МВФ) майже 1,7 млрд доларів зовнішнього боргу. При цьому загальна програма співпраці та кредитування для України передбачає транш лише в 1,4 млрд доларів.

Як свідчить таблиця виплат між МВФ і Україною, в цьому році країна віддасть організації більше грошей, ніж їй вдалося отримати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу