Бахматюк відмовляється від поруки Нацбанку

Поділитися:

Скандальний український підприємець Олег Бахматюк ініціював розірвання договору поруки з Національним банком України. Відповідне провадження за цією справою було зареєстроване в київському Господарському суді 25 серпня.

Йдеться про справу №910/12542/20, яку ініціював сам Бахматюк. У документі йдеться про те, що такі вимоги були обґрунтовані істотною зміною обставин, якими сторони керувалися станом на день підписання угоди.

Відзначимо, що угоду сторони підписали в червні 2014 року. За попередніми даними, мова може йти про рефінансування НБУ на 2 млрд грн.

Важливо сказати, що засідання в стінах Господарського суду має відбутися 1 жовтня.

Нагадаємо, що 20 липня Апеляційна палата Антикорупційного суду збирається розглянути скаргу на рішення Печерського суду столиці щодо українського підприємця, глави агрохолдинги “Авангард” Олега Бахматюка.

Як відомо, заступник генпрокурора України Віталій Касько свого часу відновив кримінальну справу проти VAB банку Бахматюка і самого “яєчного” олігарха за розкрадання 1,2 мільярда гривень, тобто в Генпрокуратурі вважають, що в VAB банку мало місце нецільове використання виділених державою коштів на рефінансування .

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу