“АвтоКрАЗ” заборгував співробітникам понад 66 млн гривень зарплати

Поділитися:

66 млн 800 тис грн заборгував своїм працівникам один із найбільших автовиробників країни “АвтоКрАЗ”, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Завод належить олігарху Костянтину Жеваго, який знаходиться в розшуку і підозрюється у відмиванні грошей і розкраданні 2,5 млрд грн. Борги із зарплат почали накопичуватися ще два роки тому. Працівники кажуть, що замість заробітної плати почали видавати борошно – по 3 кухлика на людину. Також, розраховуватися з людьми мають намір майонезом і напоєм «Coca-Cola». Деякі відмовляються від такої плати. Окрім цього, автозавод має великі борги з відшкодування пенсій на пільгових умовах і заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску. Загальна сума цих боргів, в тому числі і по зарплаті, становить 105 мільйонів 813 тисяч 900 гривень.

Але в той же час, завод економічно активний і може виробляти продукцію. Зокрема, для Міноборони. Але є проблеми із дедлайнами, які не дотримуються. Наприклад, 2013-го року був контракт на вантажівки для армії, але обіцяна продукція так і не була зроблена. Або минулого року не були зроблені сидільні тягачі.

Тож, проблеми є, але вирішувати їх ніхто не збирається. Адже коли було ініційоване засідання комісії, яка розглядала питання заборгованості підприємства і шляхів виходу з кризи – ніхто від заводу не з’явився. З цього приводу розглядають альтернативи і дивляться в бік чеської компанії Tatra, для виробництва необхідної продукції для Збройних сил України, щоб відповідати вимогам НАТО.

Раніше ми повідомляли, що суд дозволив конфіскувати “Київський судноремонтний завод” через заборгованість перед банком “Фінанси та кредит”.

Також ми писали, що НАБУ надалі розслідує справу про можливу корупцію на тендерах Південно-Української АЕС.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила