“Київський судноремонтний завод” конфіскують за борги

Поділитися:

“Київський суднобудівний-судноремонтний завод” конфіскують, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Все через 4,2 мільярди гривень боргу банку “Фінанси та кредит”. Цей завод, як і раніше сам банк “Фінанси та Кредит”, пов’язаний з олігархом Костянтином Жеваго.

Нагадаємо, у 2009-2010 роках завод уклав з Нацбанком договори іпотеки та застави за наданими банку кредитами рефінансування. І виступив майновим поручителем банку банкрута. Через невиконання зобов’язань за кредитами, регулятор звернувся до суду.

4 квітня 2017-го суд першої інстанції задовольнив позов. 1 грудня 2020-го апеляційний суд підтвердив законність рішення про примусове стягнення майна заводу. Йдеться про рухоме майно та нежитлові будівлі загальною площею більше 40-ка тисяч квадратних метрів, заставна вартість яких становить 354,5 млн гривень.

Однак, у Нацбанку заявляють, що завод і деякі особи перешкоджають стягненню майна.

Нагадаємо, 17 вересня 2015-го банк “Фінанси та Кредит” віднесли до категорії неплатоспроможних. На момент ухвалення рішення акціонером банку був Костянтин Жеваго, який опосередковано володів майже повним пакетом акцій.

Раніше повідомлялося, що Європейський банк реконструкції і розвитку надасть 50 млн євро на оновлення вагонів Київського метро.

Також ми писали, що Кабінет міністрів планує віддати 10% акцій «Укрзалізниці» ЄБРР для того, щоб звільнити підприємство від обслуговування фінансових боргів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу